Na naszej witrynie stosujemy pliki cookies, które wysyłamy w celu dostosowywania treści i ułatwiania Państwu nawigacji. Można w używanej przeglądarce zmienić ustawienia dotyczące cookies i je zablokować. Więcej informacji na stronie "Polityka prywatności".
jesteś tu:strona głównakatalogi TUI Brazylia Przepisy wjazdowe
Biuro Podróży TU I TAM - TUI Centrum Podróży pełna oferta TUI Poland, TUI Deutschland, TUI Cars, TUI Ferienhaus last  minute z wylotami z Niemiec hotele, transfery, wycieczki i samochody z wyszukiwarki Bedsonline luksusowe hotele z katalogów Airtours hotele z sieci RIU oferty Business Travel Club obozy i kolonie krajowe i zagraniczne z oferty Almaturu najlepsze wycieczki objazdowe po Włoszech z oferty Mediterraneum oferty onholidays, specjalistów od Bułgarii, Rumunii i Grecji Biuro Podróży TU I TAM - TUI Centrum Podróży
strona główna katalogi letnie i zimowe TUI last minute TUI bilety lotnicze golf forum TU I TAM wycieczki zapytaj o oferte
Ważna informacja
Uprzejmie informujemy, że z powodu niezwykle ważnych spraw osobistych, zostaje zawieszony serwis internetowy Biura Podróży TU I TAM.
Przepraszamy.
 
forum dyskusyjne
strona główna
informacje o kraju
przepisy wjazdowe
klimat i pogoda
zaloguj się

Brazylia - przepisy wjazdowe

Obywatele polscy przybywający do Brazylii jako turyści na okres do 90 dni w ciągu roku są zwolnieni z obowiązku wizowego. W razie przedłużenia pobytu w celach turystycznych powyżej 90 dni należy zgłosić się do Policji Federalnej (Policia Federal), najpóźniej na 10 dni przed upływem terminu, i złożyć wniosek o przedłużenie prawa pobytu. Przedłużenie na dalsze 90 dni jest udzielane w zasadzie automatycznie, po uiszczeniu opłaty skarbowej (około 10 USD). W razie stwierdzenia nielegalnego pobytu Policja Federalna nakazuje obcokrajowcowi opuszczenie kraju w ciągu 8 dni i obciąża go karą grzywny w wysokości około 300 USD (zapłacenie grzywny jest warunkiem wydania pozwolenia na ponowny wjazd do Brazylii). Cudzoziemiec, który nie zastosuje się do nakazu opuszczenia Brazylii, może zostać aresztowany na okres do 60 dni, z możliwością przedłużenia o dalsze 60 dni, aż do deportacji. Przyjazd w celu podjęcia pracy lub innej działalności zarobkowej oraz z zamiarem pobytu stałego wymaga wiz, których wydanie obwarowane jest szeregiem wymogów formalnych. Szczególnie trudne jest uzyskanie wizy z prawem do pracy (pracodawca musi zagwarantować cudzoziemcowi m.in. płacę na poziomie powyżej 3000 USD miesięcznie). Przyjęcie na studia potwierdzone przez uczelnię jest podstawą do wydania wizy studenckiej na okres nauki. Karta stałego pobytu jest wydawana automatycznie osobie będącej członkiem najbliższej rodziny obywatela brazylijskiego. Paszport musi być ważny minimum 180 dni od dnia przekroczenia granicy. Przy przekraczaniu brazylijskiej granicy podróżujący otrzymuje kartę wjazdu. Należy ją bezwzględnie zachować i przechowywać w innym miejscu niż paszport, gdyż w razie utraty lub uszkodzenia paszportu tylko na jej podstawie można opuścić Brazylię. Służby graniczne mogą żądać okazania biletu powrotnego, jak również odpowiednich środków finansowych na pobyt (karty kredytowe, czeki podróżne bądź gotówka).



powrót
drukuj stronę wyślij link

  Szukasz informacji o ciekawych wyjazdach, nowościach, promocjach i ofertach "last minute"?
  Wpisz swój adres e-mail. Przyślemy Ci newsletter, a w nim coś naprawdę interesującego.

zapisz    wypisz
 strona 
 główna 
|
 last 
 minute 
|
przeloty
czarterowe
|
 rozkład 
 lotów 
|
rezerwacja
hotelu online
|
 podróże 
 z golfem 
|
polityka
prywatności
|
 regulamin 
 forum 
|
 mapa 
 serwisu 
|
 kontakt 


Biuro Podróży TU I TAMTU I TAM na Facebooku     TU I TAM na Twitterze



© KR Public Relations 1998-2015 partner serwisu - FirmenDeutschland.de